Už jsem vám ukazovala pečený čaj, který jsem letos dělala poprvé, a teď bych se s vámi ráda podělila o recept. Je to ověřený recept, podle kterého roky peče čaj známá a který mi tak chutná, že jsem se do něj musela pustit taky. Jiný jsem ani nehledala, takže nevím, jestli je nějakou ingrediencí výjimečný, nebo jestli je naopak úplně obyčejný. U mě to prostě vyhrál na první ochutnání.
Na pečený čaj je potřeba:
- 1 litr červeného rybízu
- 1 litr jiného ovoce - já použila všechno, co mi zbylo, takže jiné rybízy, angrešty, jostu, maliny i ony již dříve zmiňované lesní jahůdky, ale můžete dát ještě třeba jablíčka, rozinky, hrušky nebo švestky
- 1,2 kg cukru
- 1 lžička skořice
- 5 hřebíčků
- 125 ml rumu
Tohle všechno se v pekáči smíchá, šoupne do trouby na 200°C a peče se 45 minut. Je mi moc sympatické, že se rum dává ještě před pečením. Čaj je nealko a přitom je chuť rumu dostatečně cítit.
Dý, čaj vypadá náramně a určitě i chutná. Moc krásně nafoceno.
OdpovědětVymazatPřeji příjemný víkend. D.
Díky, Dášo. Teď už jde focení samo :-)
Vymazat