Dnes po krátké době opět něco z kuchyně. Takové jiné burgery. Místo masa cizrna a pro lepší chuť tuňák.
Cizrnové placičky s tuňákem
Budete potřebovat:
- 2 plechovky cizrny
- 2 konzervy tuňáka
- hrst petrželky, nebo jiné bylinky, já jsem dala pažitku
- 2 vajíčka
- ovesná mouka, nebo nadrcené ovesné vločky
- pár kapek citronu
- sůl, pepř
Cizrnu propláchneme vodou. Okapanou ji dáme do mísy, přidáme vajíčka a tuňáka a rozmixujeme. Je-li potřeba, zahustíme směs ovesnými vločkami. Přidáme bylinky, podle chuti osolíme, opepříme a zakápneme citronem. Vytvoříme placičky, které rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180°C asi 40 minut. V polovině pečení jsem je otočila. Měly by být z obou stran krásně zlatavé.
Dobrou chuť!
Vše Dý
Zajímavý recept a určitě i velmi chutný :) Moc hezký blog!
OdpovědětVymazatPěkný den, Marie
Děkuji za komentář i za návštěvu, Maruško :-)
VymazatMěj se hezky. Pa.
To zní dobře. Já luštěniny moc nejím a tohle by mohla být podoba, ve které by mi chutnaly... Ale budu si to muset udělat sama pro sebe - manžela na tuhle kombinaci na 90% neutáhnu ;-).
OdpovědětVymazatJá mám luštěniny ráda, ale cizrnu jsem nikdy neměla. Byla to chyba, zařadím jí na jídelníček častěji.
VymazatTřeba muže utáhneš na toho tuňáka :-) Ten můj to jedl dobrovolně :-)
Cizrnu v jakékoliv podobě jsme ještě na stole neměli. Ale tento recept vypadá dost dobře. Za zkoušku stojí.
OdpovědětVymazatHezkou sobotu!
Hanka
Hani, u nás to byla premiéra, která nezklamala.
VymazatMěj se krásně! Pa.