Dobrý den všem!
Minulý týden mi utíkal jako voda a najednou tu byl prodloužený víkend a s ním spojené pálení čarodějnic. Ani jsem nestihla rozmyslet, kam bychom mohli zajít a jestli vůbec. Nakonec jsme se domluvili na opékání buřtů s mojí rodinou u nás doma.
K buřtíkům nám stačí jen chleba, ale měla jsem chuť i na pečený zeleninový salát. Je to jednoduchá rychlovka. A krásně barevná.
Rajčátka necháme celá, cibuli pokrájíme na měsíčky, papriku na kousky a z lusků vyloupeme hrášek. Když neseženu lusky, dám prostě hrášek mražený. Všechno dáme na plech, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a promícháme. Pečeme 30 minut na 180°C.
Salát se má podávat vychlazený, ale teplý je taky dobrý. Pečená zelenina je měkká, takže ji ukoušou i prarodiče s problémovým, nebo vůbec žádným chrupem :-)
A když už bylo to pálení čarodějnic a při cestě na nákup spousta suché trávy, vytvořila jsem figurku, kterou bychom jen symbolicky hodili do ohně po opékání.
"Nahá" ani nepřipomínala čarodějnici, takže bylo třeba ji ještě odít.
"Nahá" ani nepřipomínala čarodějnici, takže bylo třeba ji ještě odít.
A tady už hledí vstříc svému osudu.
Čarodějnice se moc povedla, také bych ji nechtěla spálit. Měli jste udělat škaredější. :O)
OdpovědětVymazatHezký květen.
Já bych se taky přimlouvala za teplou verzi pečeného salátu. Vypadá úžasně a ke grilovanému masu jako dělaný.
OdpovědětVymazatA Viktorka pro tento rok zachráněna. Byla by jí opravdu škoda.
Henrieta
Udělala jsi mi chutě na pečenou zeleninu. Jen bych hrášek (ten já nerada) nahradila cuketou nebo lilkem.
OdpovědětVymazatA čarodějnice se povedla...
Hezký zbytek víkendu