8. července 2017

Živá voda

Dobrý den všem!

Protože jsme byli v Uherském Hradišti jenom na tři dny a taky kvůli vířivce na pokoji, která nás tak krásně obírala o čas, spoustu důležitých míst jsme neviděli. Nestihli jsme třeba archeologické naleziště v části města Sady, nenavštívili jsme Slovácké muzeum (vlastně jsem si neudělala ani fotku) a ráda bych se bývala podívala i do muzea bonsají ve Starém Městě. Co se dá dělat, třeba příště.

Kde jsme se ale podívat byli? První výlet jsme si udělali do Modré, kde je hned několik zajímavých míst.

Živá voda



"Botanická a sladkovodní expozice. Seznámíte se s životem ve vodě i kolem vody, s vodními živočichy i rostlinami řeky Moravy, přilehlých potoků i tůní. Ve venkovním areálu procházíte bohatou výsadbou zeleně. Najdete zde typické moravské biotopy s jejich charakteristickými bylinami a dřevinami (například chřibské prameniště, venkovskou bylinkovou zahrádku či moravský lužní les)."

Tohle je ráj pro rybáře. Velké ryby a pár želv můžete obdivovat ze břehu velkého jezírka, které je v zadní části i koupací, a nebo z podvodního tunelu. Ženy si zase přijdou na své při procházce venkovní částí, kde jsou vysazené bylinky označené keramickými cedulkami.







Na shledanou u dalšího výletu!
Vaše Dý

2 komentáře:

  1. Ono se vždycky všechno nestihne. Je to o čase a taky nemá cenu za každou cenu chtít všechno vidět. To pak z toho člověk nemá nic.
    Tento areál musel být pěkný a bylo na co se dívat.
    Hezkou neděli !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, Hani. Takhle jsem si alespoň všechno prohlédla, přečetla i vyfotila.
      Pěkné pondělí :-) Pa pa.

      Vymazat

Děkuji za čas, který jste mému blogu věnovali. ♥