16. prosince 2017

Sušenky pro ničitele


Dobrý den všem!

Jak jsem slíbila, vkládám recept na psí sušenky, které jsem pekla pro našeho Jackouška.

Budete potřebovat:
  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 1 konzervu drceného tuňáka v oleji
  • 1/2 hrnku celozrnné mouky
  • 1 hrnek žitné chlebové mouky
  • 1 velké vejce
Ovesné vločky rozdrťte na jemno. V míse k nim přimíchejte tuňáka i s olejem, pak vsypte obě mouky a nakonec rozklepněte vajíčko. Vypracujte pevné těsto, které vyválejte asi na 0,5 cm.
Vykrojené tvary pečte na plechu vyloženém pečícím papírem na 180°C asi 14 minut. Sušenky by měly mít zlatavou barvu a měly by být pevné na omak.






Jak jsem psala už v dřívějším příspěvku, kromě sušenek jsem pro Jacka měla ještě hračku, aby měl na chvíli nějaké nové rozptýlení a "nepůjčoval" si věci, které mu nepatří. Nejdřív dostal sušenku, abych konečně zjistila, jestli je vůbec bude jíst. Asi pět vteřin si s ní hrál, pak ji nesměle nakousl a najednou ji měl v sobě a chtěl další. Dostal ještě dvě, ale to už mu muselo stačit. Pak přišel na řadu uzel. Účel dokonale splnil. Jack měl zábavu na celý večer. Ani nám ho nechtěl půjčit, abychom si s ním pohráli. Prostě jen kousal a kousal...

Mně se Jackovy narozeniny rozhodně líbily... A jemu snad taky. :-)
Vaše Dý




2 komentáře:

  1. Dý, sušenky vypadají báječně a určitě i chutnají. Psí sušenky jsem nikdy nepekla, tak snad mi zbude někdy čas, abych je mohla vyzkoušet.
    Krásnou adventní neděli přeji. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si je ráda zkusila. Myslím, že je hezké něco upéct i pejskovi :-) Mám ještě i jiné recepty, třeba na ně někdy vyjde čas.
      Krásné předvánoční dny, Dášo! Pa.

      Vymazat

Děkuji za čas, který jste mému blogu věnovali. ♥