12. dubna 2017

Velikonoce?

Dobrý den všem!

Když byla zima a sníh a nebylo možné podnikat něco na zahradě, měla jsem na Velikonoce spoustu plánů. Věnce na dveře, dekorační vajíčka, konečně vzít háček a stvořit zajíčka nebo ptáčka, truhlíky plné jarních kytiček... Teď jsou Velikonoce za dveřmi a já trávím veškerý čas na zahradě, nebo kolem ní. Nasávám sluníčko, užívám si nekonečného plení a vůbec se na svátky nepřipravuji. Mám jen pár větviček zlatice ve váze.

Tak alespoň pár fotografií z výletu, na kterém jsme byli minulé Velikonoce. Selské muzeum Michalův statek se nachází v Pohledi, nedaleko Světlé nad Sázavou.


"Národní kulturní památka Michalův statek nabízí návštěvníkům návrat do života selského lidu na haberském panství v období po konci třicetileté války až do zrušení poddanství v českých zemích v roce 1848."


"Rod Michalů byl na tomto místě usedlý již roku 1591 a potom nepřetržitě až do roku 1997. V roce 2000 koupila celý objekt obec Pohleď a současně začali práce na jeho opravě."



"Celkový obraz zašlých časů oživuje chov hospodářských zvířat původních českých plemen. Všechno je tu zkrátka takové, aby se náhodný návštěvník z doby před dvěma sty lety nemusel ničemu divit :-)"


Koník byl velmi fotogenický :-) a kravičky jsou České červinky - původní plemeno, které se, jak nám na statku řekli, vyznačuje dlouhověkostí a menší produkcí mléka, takže se využívaly hlavně na práci.



Až na deštivé počasí, a tím pádem hory bláta, to byl moc pěkný výlet. Dýchla tam na nás historie a vůně kremrolí, kterým jsme neodolali :-)
Mějte příjemné předvelikonoční dny.
Vaše Dý

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za čas, který jste mému blogu věnovali. ♥