Dobrý den všem!
O velikonočním víkendu jsem se toho docela napekla. Vždy něco sladkého i slaného, aby byl výběr a aby měli všichni čím ukojit své momentální chutě. Pokud jde o slané, padla volba na velikonoční závin, jak jsem si ho jednoduše nazvala. Zjistila jsem, že mi strašně moc chutná kombinace nivy s vařeným vajíčkem, takže jsem ji použila.
Na rozválené listové těsto potřené kečupem jsem rozložila šunku. Mám ráda bohaté náplně, takže už jsem pak jen na kraj položila silné plátky nivy, rozčtvrcená vajíčka, nasekané kopřivy a zase plátky nivy a vlastně jsem tu náplň těstem jen omotala.
Závin jsem potřela rozšlehaným vajíčkem a posypala lněným semínkem. Pekla jsem zhruba 15 až 20 minut, krásně dozlatova.
Říkala jsem si ale, že taková drobnost a rychlovka, jako je slaný závin, nestojí za samostatný příspěvek, takže přidávám ještě recept na nádivku. Používám tenhle jeden. Na Velikonoce dám místo petrželky, případně dalších zelených bylinek, kopřivy.
Slané záviny z listového těsta jsou hrozně vděčné. Je to taková rychlovka a vždycky se doma najde něco, co do nich dát.
OdpovědětVymazatTahle Tvoje kombinace chutí vůbec nemusí být špatná.
Závin se Ti povedl, pěkně do zlatova.
Hezký večer
Henrieta
Hodně dobře to vypadá. Taky občas dělám z listového těsta slaný závin. A asi tu Tvoji kombinaci vyzkouším.
OdpovědětVymazatHezké dny!
Hanka
Závin vypadá skvěle!
OdpovědětVymazatDý, závin je moc povedený, tyto ingredience mám také rada. :O)
OdpovědětVymazatHezký večer.