2. února 2021

Kaplička u Hlubokého potoka

Tam, kde máme chaloupku, jsou všude kolem lesy a v jednom z nich si Schořováci nechali vystavět kapličku. Tohle přirovnání se vůbec nehodí, ale prostě mi trošičku připomíná chaloupku na muří nožce. :-)


Z asfaltové silnice jsme uhnuli na polní cestu, která vede do "Rejžovky". Je z ní krásný výhled nejen na kapli Nanebevzetí Panny Marie. Při dobrých podmínkách můžete i zkontrolovat, jak jsou na tom v Krkonoších se sněhem.




Rýžovka, jak se les správně jmenuje, je kouzelné a zároveň nebezpečné místo plné srázů a skal, které se tyčí kolem potůčku zvaného Hluboký.


Kaplička je úplně nová, jak vidíte. Jen ji chybí vysvětit, to bylo kvůli covidu bohužel odloženo na neurčito.



Svatý Hubert je patronem myslivců a lovců. V místních lesích, které jsou plné zvěře, bude tento světec jistě kapličku strážit nejlépe.



A toto je Hluboký potok. Pozor, mohlo by vám v něm zmizet i celé chodidlo. :-) Byla jsem překvapená, jaký kus krajinou se táhne. Od Kozohlod až do Čáslavi. Nemůžu posoudit, jestli se takto klikatí i v jiných místech toku, takže zbrkle prohlašuji, že tady je nejkrásnější.






U krmelce jsme vyšli z lesa a přes pole jsme zamířili zpět na asfaltku. Minuli jsme křížek, na který jsme na začátku procházky dohlédli z polňačky, a pak už to bylo na chaloupku jen kousek.

Motýlek Dý

2 komentáře:

  1. Pěkná kaplička, ta podezdívka je ale fakt zvláštní, trochu tu chaloupku na muří nožce evokuje. A klikatící potoky jsou hezké skoro vždycky...
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  2. Dý, děkuji za krásnou procházku a přeji hezké dny, Helena

    OdpovědětVymazat

Děkuji za čas, který jste mému blogu věnovali. ♥