29. března 2017

Musím říct...

...že po neděli zahrada prokoukla. Strávila jsem na ní totiž celé odpoledne a konečně ji dopřipravila na jaro. Plelo se, doplňovala kúra do záhonů a odstraňovaly suché nebo omrzlé části rostlin. A nejdřív práce a až potom zábava, takže jsem fotografie pořizovala až večer - při zapadajícím sluníčku, které celý den tak úžasně hřálo :-)

Začala jsem u terasy. O růžičku jsem se tuto zimu bála. Dost by mě mrzelo, kdyby omrzla. Kolem ní už se klube spousta modrých modřenců.


Dále jsem postupovala přes "úrovně", jak jim říkám, které člení svah. Tam teď mimo jiných kvetou ladoňky a klube se hyacint.



Obě úrovně se spojují v "ostrůvku". Tady je, kromě sněženek, také spousta modřenců. A pokvetou i primulky.


Přes záhon lemující plot, kde fialové krokusy vystřídaly ty bílé, jsem postupovala k užitkové části zahrady.


"Políčko" jsem letos plánovala nahradit za pomoci rodiny dvěma vyvýšenými záhony, kam bych si přesadila a dokoupila bylinky. Kvůli zdravotním komplikacím, které se u nás bohužel vyskytly, si ale nejsem vůbec jistá, že to klapne. Uvidíme. Zatím se můžu alespoň radovat, že bylinky přečkaly zimu bez úhony.


Tedy až na vytrvalou majoránku. Ta dostala zabrat...


V části, která zakrývá dřevník, kvetou další krokusy - žluté a fialové.



Na zahradě je opravdu na co dívat. A hlavně pořád co dělat :-)
Mějte se fajn.
Vaše Dý

1 komentář:

  1. A já musím říct, že váš optimismus je nakažlivý, jsem stejně zanícený přítel zahrady jako vy...tedy kouzelné jaro přeji a vůbec nevadí, že tento víkend není teplo, rostlinky a celá příroda po dešti pookřály...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za čas, který jste mému blogu věnovali. ♥