Tato marmeláda je u mě už několik let hitem, ale i tak jsem na ni vloni trošku pozapomněla... a letos proto dvojitá dávka. Chutná mi k snídani na chlebíku s máslem nebo na opečeném toastu.
- 500 g cukety
- 200 g ananasu
- 200 g želírovacího cukru
- šťáva z jednoho citronu
Cuketu oloupu, lžičkou zbavím jadérek a rozkrájím na malé kousky. V hrnci ji zaliji trochou vody a povařím doměkka. Pak přidám ananas (z plechovky rozkrájený na kousky) a společně rozmixuji úplně dohladka. Hrnec vrátím na plotnu, přiliji citronovou šťávu, přidám cukr a povařím ještě několik minut. Plním do skleniček, které hned obrátím dnem vzhůru a nechám je tak vychladnout.
To zní zajímavě, ale na vyzkoušení to bude asi až za rok - před 14 dny naše cukety už vypadaly těsně před "smrtí". Já dělám dýňovou se zázvorem a pomerančem, ta taky není marná.
OdpovědětVymazatNaprosto věřím, že to je dobrota. Receptík si opíšu.
OdpovědětVymazatMěj se hezky!
Hanka
Dý, tak ta může chutnat skvěle. Ananas já můžu, ale marmeládu z něj jsem nikdy neměla.
OdpovědětVymazatPřeji hezký víkend. D.