Dobrý den všem!
Tipy na takovéhle jednoduchosti mám nejraději. :-) Objevila jsem domácí výrobu čerstvých sýrů. Je to opravdu dobrota a máme je teď v ledničce pravidelně. Recept na první sýr, který jsem zkusila a vyfotila na bramborovém chlebíku, je tento:
425 g smetanového bílého 10% jogurtu
Vše dobře promícháme, vylijeme do cedníku vyloženého plátýnkem a cedník umístíme nad hlubší misku. Přes plátýnko necháme do misky alespoň přes noc odkapávat syrovátku a ráno máme k snídani sýr, ale ideální je nechat to 24 hodin. Sůl můžeme vynechat, můžeme přimíchat bylinky nebo koření... prostě podle chutí.
Navíc jsem objevila úžasné účinky syrovátky. Piju ji a omývám si jí obličej. Stálo by za to, vyzkoušet pleťové masky ze sušené syrovátky, tak třeba někdy.
Mějte se fajn!
Motýlek Dý
Na výrobu čerstvého sýra se už taky nějakou chvíli chystám. Uvidím, jestli v příštím týdnu bude práce na home office méně hektická a stihnu i něco jiného, než si jen ukrojit chleba...
OdpovědětVymazat