5. února 2019

Velká Amerika

Dobrý den všem!

Tak dnes znovu z Českého krasu. Je to krásný kraj a je tam opravdu spousta věcí, které stojí za to vidět. Tři dny, vlastně necelé, které jsme si na to dali my, byly opravdu málo. Předposlední výlet, který jsme si naplánovali, byl na bývalý lom Velká Amerika.



Sem jsem se opravdu těšila. Počasí nám přálo - ochladilo se, už nebylo 30°C, ale jenom příjemných 20, sluníčko občas vykouklo zpoza vypršených mraků a hladina vody v lomu byla opravdu tak úžasně tyrkysová.



Co mě ale zarazilo, byla zase ta spousta lidí. Tady jsem jich tolik prostě nečekala. Menší parkoviště u vyznačené vyhlídky bylo plné, parkovali jsme v řadě aut až kousek za zatáčkou. Odtamtud vedla vyšlapaná cestička podél pole, po které jsme se dostali k lomu. Za celou dobu, kterou jsme na Velké Americe strávili, jsme s mužem nebyli sami. To nám ale výhled samozřejmě nepokazilo. :-)



Mějte se fajn,
Vaše Dý

8 komentářů:

  1. Dý, děkuji za krásné fotky! Sama jsem tam nebyla, ale všichni říkají - hotový Václavák a hromada odpadků... Z tvých fotek to tak nevypadá!
    Pa, Helena

    PS: Ráda tě tady vidím, kdepak ses toulala? Tvé příspěvky mi chyběly!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, odpadky žádné, to tedy ne! Zaplať pánbůh, návštěvníci měli tou dobou rozum...

      PS: Přiznám se, že mě z ničeho nic opustila chuť a nálada. Na blogování, focení, tvoření, sdílení čehokoliv... Asi na mě padl zimní spánek, nebo co. Teď mě jaro a sluníčko jakoby probudilo. Přidám příspěvky, které jsem měla připravené, tak jak jsem původně chtěla, a pak uvidím, jestli budu mít o čem psát dál.
      Jsem velice vděčná za tvou přízeň, moc to hřeje u srdíčka.

      Děkuji ti a moc tě zdravím!!!

      Vymazat
  2. Ahoj Dý, to je nějaký zmatek :) Ukázalo se mi, že jsi dnes vložila nový příspěvek, přitom datum u něj máš únorové a v textu čtu o letních teplotách :o) Řádí tu nějaký šotek :o)
    Každopádně tě moc zdravím, dlouho jsi tu nebyla ...
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šotek řádí a jmenuje se Dý... :-) Na vysvětlenou výše.
      Děkuji za návštěvu, Péťo. Moc mě těší.
      Krásné dny přeji, pa.

      Vymazat
    2. Ahoj, jj, už rozumím :)
      Jsem ráda, že jsi zpět. Ono vše chce svůj čas, někdy to jde, někdy ne. Hlavně ale ať jsi v pohodě, to je nejdůležitější :)

      Vymazat
    3. Jsi moc milá, Péťo. Děkuji ti.
      Blogování nesmí být křeč, to by vůbec nešlo...

      Vymazat
  3. Dý, i já jsem ráda, že ses zase vrátila :-). Na Velké i Malé Americe je to moc pěkné. Kdysi jsme byli někdy a taky tam bylo dost lidí (a to jsme tam byli někdy v únoru nebo březnu)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Stáňo. :-)
      Docela jsi mi vzala naději, že bychom si Velkou Ameriku užili někdy osamotě... Tak ještě je možnost brzy ráno. Uvidíme.
      Měj se fajn, pa.

      Vymazat

Děkuji za čas, který jste mému blogu věnovali. ♥