26. září 2017

Pozvánka do Vrbové stáje


Dobrý den všem!

Dnes bych vás ráda pozvala do Tupes u Přelouče na den otevřených dveří Spolku Vrbová stáj z.s. Pravděpodobně jste o něm nikdy neslyšeli, takže pár slov z jejich úvodníku:

"Spolek Vrbová stáj z.s. je nezisková organizace zabývající se záchranou koní z nevhodných podmínek, jejich rehabilitací a navrácením zpět do života. Dočasný domov u nás nachází i jiná domácí zvířata, která se ocitnou v nouzi kvůli opuštění majitelem nebo jeho neschopnosti zajistit jim vhodnou péči. K hledání nových domovů pro tato zvířata také poskytujeme prostor na naší facebookové stránce. Zároveň se také věnujeme práci s mládeží, která zde může najít smysluplné trávení volného času daleko od počítačů, televizí a videoher. Děti i dospělí se zde mohou naučit nejen jezdit na koních, ale také nezbytné péči o ně. ... Naším hlavním zájmem je dobro našich koní, a proto se nesnažíme získat mnoho různých žáků a koně přetěžovat, jako se tomu děje v mnoha jezdeckých školách. Dáváme přednost tomu, aby si děti utvořily s koňmi hezký vztah a práci s nimi si užily."

Spolek je mladý, byl založen v roce 2014. Paní Malíková se o vše stará sama s partnerem a pár známými. V péči mají pejsky, kteří hledají nový domov, pár koziček, ale hlavně koně a poníka, které bývalí majitelé buď týrali, nebo se o ně špatně starali. Když koně nelze majiteli odebrat, což je většina případů, musí spolek koně vykoupit. A pak ho kurýrují, dokud není v pořádku.

Na první fotce v popředí je Hurvínek. Bývalí majitelé ho začali velmi brzy sedlat a přetěžovat. Důsledkem toho jsou jeho propadlá záda.


Tenhle koník (myslím, že se jmenuje Tequila) měl problém s růstem. Bohužel na to bývalí majitelé nedbali a opět jej osedlali neúměrně brzy. Důsledkem toho jsou křivé nohy. Bála jsem se, že se mu při chůzi podlomí.



Tohle je miláček Jerry. Neuvěřitelně přátelský, milý a mazlivý pejsek k adopci. Vděčný za každé pohlazení. Ale nerad se fotí. :-)


A teď ke dni otevřených dveří. Kdybyste se rozhodli vyrazit, doporučuji holinky a oblečení, které vám nebude líto ušpinit. Snad vyjde počasí a přestane taky na chvíli pršet.


"Můžete se těšit na hry pro děti, ukázky na koních, představení s pejsky, tombolu. Představíme vám naše svěřence k adopci. Po celý den bude občerstvení a prima zábava, tak neváhejte a přijďte se podívat."

Spolek ocení jakoukoliv pomoc a ta samozřejmě nespočívá jen v peněžních darech. Tady se hodí i staré deky, ručníky nebo prošlé obvazové materiály, třeba z autolékárniček. My doma často nestihneme spotřebovat chleba, takže ho dávám stranou usušit a pak mamce, která se tam se vším jednou za čas zastaví. Teď si mamka připravila i spoustu háčkovaných věciček do tomboly, nebo do nějakých balíčků pro malé návštěvníky. Na fotkách je jen pár z nich - zvuková pexesa, oblečky pro pejsky a kytičkové přívěsky. Já jsem přispěla alespoň mýdlem s aktivním uhlím, které jsem dělala už dřív.



Pokud se chcete dozvědět něco víc o Spolku Vrbová stáj z.s., koukněte sem na Facebook, nebo sem na jejich webovky.
Vaše Dý

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za čas, který jste mému blogu věnovali. ♥