18. srpna 2017

Jedlé miniakvárium

Dobrý den všem!

Dnes vám ukážu, jak krásně vypadá hermelín naložený podle knihy Velká sýrová nakládačka, ze které jsem vám zde už dříve slíbila recept. Fotografií se mi zalíbil hned ten první. Připomněl mi, jak jsme si jako malí s bráchou vytvářeli umělá akvária. Napouštěli jsme vodu do zavařovacích sklenic, vkládali do nich kameny a nějaké ty rostlinky vytržené na zahradě a všelijak v nich "nutili plavat" plastové malé rybičky. Ty ale vždycky vyplavaly, položily se na bok a vypadaly jako leklé... Pak už nám naši pořídili opravdové akvárko a my dali pokoj ;-)


Akvaristův sen


Potřebujete:
  • 4 hermelíny
  • 1 malou skleničku kaparů v nálevu
  • směs koření ze čtyřbarevného pepře, libečku, petržele a chilli (nebo podle chuti, ale tahle kombinace moc chutnala)
  • slunečnicový olej

"Hermelíny necháme ztuhnout v lednici. Rozkrojíme je podélně napůl. Vykrajovátky vytvoříme z obou půlek co nejvíce malých rybiček. (Mně se na každou půlku vešla jen jedna rybička.)

Každé rybičce vmáčkneme do měkké strany (bez plísně) jedno očko z kapary. Poté rybičky opatrně vkládáme do sklenice, postupně posypáváme směsí koření a zaléváme slunečnicovým olejem. Zbytkem kapar poklademe vršek naplněné sklenice a ujistíme se, že je vše důkladně ponořené v oleji.

Rybičky necháme uležet v lednici a vyndáme teprve jeden den před konzumací. Pokud by sklenice stála více než jeden den na pokojové teplotě, mohly by rybičky ztratit původní tvar. A z Akvaristova snu by se pak stala Akvaristova noční můra."

Já jsem tedy využila všechno z hermelínu, nejen vykrojené rybičky. Ale i tak, vypadá to pěkně, ne?
Vaše Dý




4 komentáře:

  1. Tak takhle upravit nakládaný hermelín by mne nenapadlo a ani jsem to nikde neviděla. Určitě by to byl zajímavý dárek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, jako dárek se to hodí. Vůbec ten nápad vykrojit jakýkoliv tvar je super :-)

      Vymazat
  2. Dý, hermelín miluji na všechny způsoby a takto vypadá moc lákavě. Hezký nápad.
    Pa D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, já se musím přiznat, že nejraději si dám hermelín jen tak ke chlebu s máslem :-)

      Vymazat

Děkuji za čas, který jste mému blogu věnovali. ♥