25. června 2017

Střípky z domova

Spousta věcí mi udělala radost, takže vám je chci ukázat :-)

Začnu africkou fialkou. Dostala jsem tuhle a pár dalších jako miminka od kolegyně asi tak v době, kdy jsme se nastěhovali. Letos jsem je začala přihnojovat. Zbujněly, listy ztmavly a konečně vypadají jako fialkové. Poprvé mi jedna vykvetla a je bílá, což jsem si moc přála. A těch květů! A ještě nevykvetly všechny :-)


Když jsem na jaře přesazovala a rozdělovala cibulky kaly, byla tak přemokřená, že jsem si myslela, že jsem ji zabila. Díky bohu se vzpamatovala a taky kvete.


Tyhle dva náramky mi z ničeho nic sám od sebe vyrobil náš sedmiletý synovec. Perfektní barevný doplněk letního šatníku :-) Dal mi tam i motýlka, aniž by věděl, že je mám ráda, klučina jeden ;-)


Minulou neděli jsme zakončili výborným pstruhem z grilu u našich,...


...dnešek zakončíme dvojnásobnou kulturou - divadlo na zámku. Docela mě zarazilo to sedadlo a řada 0, snad nás usadí :-)


Jinak tady u nás sluníčko praží o sto šest. A pokud ne, tak je dusno a to je mnohem horší. Podle meteorologů to ještě není maximum, ale mně to tedy bohatě stačí - teploměr nám už ukázal i 34°C! V tomhle už se nedají trávit celé dny venku. Chtě nechtě jsme zalezlí doma a vycházíme až v podvečer. Ale to nevadí, protože už je konečně léto :-) Co mi ale opravdu vadí, jsou ty kocouří boje. Sousedovic Gregor na nás teď moc času nemá (což je pochopitelné), ale když už přijde, vždycky má na hlavě nějakou novou ránu. Dnes přišel s tímhle. Jako bolestné dostal alespoň kočičí pamlsek.


To je pro dnešek vše.
Hezký zbytek víkendu :-)
Vaše Dý

3 komentáře:

  1. Fialky mi taky zdobí parapet. Ale takovou krásnou růžovou kalu jsem ještě neviděla. Náramek je moc hezký, vskutku letní.
    Ti kocouři!
    Hezké letní dny!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Fialky ti kvetou opravdu krásně.

    OdpovědětVymazat
  3. Dý, mně by tyto věci také udělaly radost. Fialka i kala nádherně kvetou a náramky jsou veselé, jemné.
    Užívej radostných dní a ať je fajn. D.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za čas, který jste mému blogu věnovali. ♥