Po úspěchu u nás doma s toppingem z růžového vína jsem chtěla vyzkoušet recept na topping s bílým rumem. V tomhle receptu se alkohol přidává až na konec, tedy nevyvaří se a topping je tedy lehce alkoholický.
Potřebujeme:
- 500 g jahod
- 400 g krupicového cukru
- 1 balíček Želírfixu 1:1
- 100 ml bílého rumu (který má nejlépe 30-37 %).
Jahody pokrájíme na větší kusy. Cukr promícháme s želírfixem a opatrně do něj zamícháme jahody tak, aby byly všechny obalené. Takto necháme zakryté v ledničce 24 hodin pouštět šťávu. Následující den za stálého míchání přivedeme k varu a na vyšším stupni povaříme 4 minuty. Odstavíme z plotny, přimícháme rum a plníme do sklenic, které obrátíme dnem vzhůru.
Při ochutnávání jsem navíc zjistila, že jsem sáhla po rumu s kokosovou příchutí. Nebylo to špatné :-) Příště dám rumu o něco víc :-)
Mějte se fajn!
Vaše Dý
Opilé jahody? Proč ne...:-)
OdpovědětVymazatJe vidět, že jsi to dělala s radostí. Popisky stylově s motýlkem...moc pěkné, Dý:-).
Henrieta
Díky, Henrieto :-) Je to pro mě radost takhle si skleničky ozdobit. Až potom můžou do spíže :-)
Vymazat