14. června 2017

Růžový sirup

Dobrý den všem!

Jak jsem slíbila...


Budeme potřebovat 100 (ale klidně i více) okvětních plátků růží, 250 g cukru, 5 g kyseliny citronové a 2 litry převařené vody.

Okvětní plátky ve sklenici zalijeme převařenou zchladlou vodou a necháme 24 hodin macerovat. Druhý den macerát scedíme a rozmícháme v něm cukr a kyselinu citronovou. Přivedeme k bodu varu, ale poté odstavíme a víc už nezahříváme. Po vychladnutí můžeme plnit do lahví.


V původním receptu macerát získal narůžovělou barvu. Mně zůstal čirý a lehce zakalený. Zrůžověl až po přidání kyseliny citronové. Celý dům byl při vaření provoněný růžemi :-)


Stejně jako u šeříkového sirupu vůni po přičichnutí prostě necítím. Cítím ji až po napití, na jazyku.
Je to dobrota.
Vaše Dý


2 komentáře:

  1. Dý, nikdy jsem o sirupu z růží neslyšela. Ale určitě chutná dobře. Jenže na zahradě nemám růže, tak tento nevyzkouším, ale chystám se na bezový. Tak snad zítra. :o)
    Přeji krásné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, to je škoda, že je na zahrádce nemáš. Jsou opravdu ozdobou zahrady :-) Obávám se, že jsem u nás bezové květy letos prošvihla, ale mohla bych si to později vynahradit bezinkami :-) Měj se krásně!

      Vymazat

Děkuji za čas, který jste mému blogu věnovali. ♥