16. května 2017

Den otevřených dveří...

...v Dopravním podniku města Pardubic. Letos k 65. výročí trolejbusové dopravy.


Historické i současné vozy, zábava a atrakce pro děti, vystoupení mažoretek, dvacetiminutové čekání ve frontě na zmrzlinu, která byla ale výborná, a dokonce čtyřicet minut u stánku s trdelníkem, který za to až tak nestál. Asi jsme se trefili do prodejní špičky :-)


Zapsali jsme se na komentovanou prohlídku a mohli jsme nahlédnout, jak o ty pojízdné obry pečují. Bylo zajímavé stát pod vozem vyzdviženým maxiheverem. Prováděl nás podnikový právník, který kvůli podstavu řidičů taky občas usedne za volant.


Chlapům to na dílně nádherně kvete!


Prohlídku Arnošta z Pardubic, výletní lodi, kterou dopravní podnik provozuje, jsme si nechali až nakonec. Těšila jsem se, ještě jsem tam nebyla. Bohužel na lodi nebyl nikdo, kdo by podal nějaký komentář nebo nás provedl, takže jsme si prohlédli jen prostory, které jsou obvykle přístupné - tedy restauraci, která se na lodi nachází.


Lodí je samozřejmě možné plout po Labi z přístaviště v Pardubicích třeba do Kunětic, kde mají dobrou zmrzku s různými příchutěmi. Takhle si plánuju jeden z našich dalších výletů :-)


Bylo to příjemné zpestření víkendu, ale v neděli zase hurá na zahrádku :-) Sluníčko svítí, bouřka nás většinou mine, takže nic nebrání pokračovat v pracích a užívat si rozkvétajících rododendronů :-)

Vaše Dý

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za čas, který jste mému blogu věnovali. ♥