30. července 2017

Zahrada v červenci

Dobrý den všem!

Dnes bych vám ráda ukázala, jak mi zahrada v červenci dělala a dělá radost :-) Spousta rostlin nádherně kvete, jiné teprve budou a i to málo zeleniny, co pěstujeme, se má k světu.




Letos zasazený yzop, velké lákadlo pro včeličky.



Šuškarda byla včelami přímo obsypaná.


Kleopatřina jehla mě letos úplně okouzlila. Měla mnohem víc květů, než minulý rok. Všimněte si, že se kvítka otevírají zespoda květenství. U šuškardy je to obráceně. Zajímavé :-)


Stejné denivky mají ve Starém Městě poblíž Památníku Velké Moravy.


Chudinka vistárie na konci července poprvé vykvetla. Bývalí majitelé ji šoupli k plotu, kde pro ni není žádná opora, a já ji tedy každý rok prostříhávám a zkracuju, aby svými šlahouny neponičila okolí. Dva hrozny květů, které teď má, beru jako její prosbu, abych ji konečně přesadila.


Odkvetlé fialky.


První ředkvičky i kedlubny jsme sklidili a na jejich místo přišly další. Ředkvičky pálily jak čert, klasika. Rajčátek je na keřících spousta, ale ne a ne se vybarvit.





Co vaše zahrádky?
Mějte příjemné srpnové dny.
Vaše Dý

6 komentářů:

  1. Milá Dý, když všechno krásně roste a kvete, je radost pohledět. My už sklízíme i rajčata. Budu ráda, když nakouknete také do naší zahrady.
    Krásné léto. Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, ráda nakouknu. Děkuji za pozvání!
      Krásné léto i Vám :-)

      Vymazat
  2. Dý, některé kytičky mám také, ale už jsou odkvetlé. Ibišek teprve nakvétá, mám světle fialový, ale ještě pár týdnů musím počkat. Jinak mi už nic moc nekvete. Jo, ještě letos koupené hortenzie a muškáty. Těm se daří. :o)
    Přeji fajn dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, hortenzie ti závidím, protože mi vůbec nekvetou. Jsou na plném slunci a jsou dost spálené, chudinky. Až vymyslím, čím je nahradit, přesadím je.

      Vymazat
  3. Krásně ti to roste a kvete. Naše zahrada na chalupě je teď námi opuštěná (máme tam zedníky provádějící nějaké opravy). Sklidili jsme trochu hrášku, něco rybízu a cukety malé i velké. Angrešt obrali špačci, třesně pomrzly. Uvidíme, co jablka a švestky. A jak se květinová zahrádka bez nás vypořáda se suchem...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ti špačci! Já jsem kvůli nim ještě neměla ani jednu borůvku. Sucho je problém i u nás. Pršet začalo až minulý týden a prší i právě teď, ale jinak jsme museli zalévat. Budu držet palce, aby to vaše kytičky vydržely!

      Vymazat

Děkuji za čas, který jste mému blogu věnovali. ♥