14. prosince 2017

Druhý adventní víkend

Dobrý den všem!

Za pár dní už zapálíme třetí svíčku na adventním věnci. Všechno mi utíká strašně rychle, že ani nevnímám, že jsou Vánoce už skoro za týden. Jestlipak jste si do vázy natrhali barborku, nebo jste na to zapomněli jako já? :-) Dodatečně jsem si pár větviček nastříhala.


O víkendu jsme vyrazili na výlet za Vánocemi. Na zámku Karlova Koruna v Chlumci nad Cidlinou byla výstava nazvaná Vánoce letem světem s vánočním jarmarkem.




Průvodce nám ukázal pokoje, ve kterých byly české, americké, norské, italské a ruské Vánoce a nakonec pokoj s nejrůznějšími figurkami sobů a sněhuláků. Informací jsme dostali spíš pomálu, ale nazdobeno měli krásně. Jen ty lovecké trofeje a výjevy, ty já moc nemusím. Všechno jsme viděli jen v rychlosti, měli jsme na prohlídku jen patnáct minut. Manžel není na nějaké prohlížení, ale bylo to rychlé i na něj.









A hele, sobík! :-)


Venku na jarmarku jsme si dali horký džus, ovocný špíz máčený v čokoládě a já jsem si konečně ochutnala modlitbičky. Měla jsem na ně chuť od té doby, co je dělali holky v Herbáři. No, nechutnaly mi, ale stejně bych si je jednou chtěla zkusit. :-)



Mějte krásný advent!
Vaše Dý

2 komentáře:

  1. Výstava byla dle fotek hezká, ale toho času bylo opravdu málo. Aby to člověk trochu sám pro sebe zažil, je třeba mít trochu času zastavit se.
    Jak chutnají modlidbičky vím, na mne jsou moc sladké, ale sníst ji dokážu.
    Hezké předvánoční dny přeji!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, čas zastavit se opravdu nebyl. Některé věci jsem si prohlédla až na fotkách...
      Měj krásný předvánoční čas, pa :-)

      Vymazat

Děkuji za čas, který jste mému blogu věnovali. ♥