28. dubna 2017

Po jaru zima

Dobrý den všem!

Už jsem si nemyslela, že by počasí u nás mohlo být horší. Po tom, co se všechno dalo do květu a jaro bylo v plném proudu, u nás mrzlo jen jednou. Pořád jen déšť, občas i to sluníčko, ale rozhodně žádný sníh. Proto jsem dnes ráno nevěřila vlastním očím.


Okno celé zasněžené. Pomalu jsem ho otevřela, abych se přesvědčila. Hrůza. Zase jsem před jízdou do práce ometala auto. Před odjezdem jsem ale na zahradě pořídila pár fotografií.



Narcisky se sklání pod tíhou mokrého sněhu.


Nebylo pod nulou, takže voda v pítku ani v bazénu nezamrzla.


Menší vrstva sněhu na větvičkách odtávala.



S vycházejícím sluníčkem se sněžení měnilo v déšť a ten sněhovou nadílku rychle rozpustil. Náš kraj se zřejmě obešel bez škod, ale podle zpráv je to jinde horší. Popadané stromy, závěje na silnicích, dokonce domácnosti bez elektřiny. Snad jsou dnešní události tečkou za letošní zimou. Od neděle už očekávám opravdové jaro!

Mějte krásný prodloužený víkend.
Vaše Dý

2 komentáře:

  1. Dý, dnes ráno jsem to měla úplně stejně. Také jsem se nestačila divit. Pár fotek jsem pořídila, teď už je vše roztáté a zahrada je pod vodou. Opravdu, máme asi 2-3 cm vody po celé zahradě. Valí se nám ze sousedního pole. Strašné. Co nezmrzlo, uhnije.
    Přeji příjemný pátek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, to je hrůza. Budu na vás myslet a přát vám sluníčko, aby bylo brzy po všem :-(

      Vymazat

Děkuji za čas, který jste mému blogu věnovali. ♥