čtvrtek 5. října 2017

Cizrnové placičky

Dobrý den všem!

Dnes po krátké době opět něco z kuchyně. Takové jiné burgery. Místo masa cizrna a pro lepší chuť tuňák.


Cizrnové placičky s tuňákem


Budete potřebovat:
  • 2 plechovky cizrny
  • 2 konzervy tuňáka
  • hrst petrželky, nebo jiné bylinky, já jsem dala pažitku
  • 2 vajíčka
  • ovesná mouka, nebo nadrcené ovesné vločky
  • pár kapek citronu
  • sůl, pepř

Cizrnu propláchneme vodou. Okapanou ji dáme do mísy, přidáme vajíčka a tuňáka a rozmixujeme. Je-li potřeba, zahustíme směs ovesnými vločkami. Přidáme bylinky, podle chuti osolíme, opepříme a zakápneme citronem. Vytvoříme placičky, které rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180°C asi 40 minut. V polovině pečení jsem je otočila. Měly by být z obou stran krásně zlatavé.

Dobrou chuť!
Vše Dý


6 komentářů:

  1. Zajímavý recept a určitě i velmi chutný :) Moc hezký blog!
    Pěkný den, Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář i za návštěvu, Maruško :-)
      Měj se hezky. Pa.

      Vymazat
  2. To zní dobře. Já luštěniny moc nejím a tohle by mohla být podoba, ve které by mi chutnaly... Ale budu si to muset udělat sama pro sebe - manžela na tuhle kombinaci na 90% neutáhnu ;-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám luštěniny ráda, ale cizrnu jsem nikdy neměla. Byla to chyba, zařadím jí na jídelníček častěji.
      Třeba muže utáhneš na toho tuňáka :-) Ten můj to jedl dobrovolně :-)

      Vymazat
  3. Cizrnu v jakékoliv podobě jsme ještě na stole neměli. Ale tento recept vypadá dost dobře. Za zkoušku stojí.
    Hezkou sobotu!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, u nás to byla premiéra, která nezklamala.
      Měj se krásně! Pa.

      Vymazat

Děkuji. Za komentáře a postřehy, které tu zanecháváte. Za vzpomínky, o které se tu dělíte. Za čas, který jste blogu věnovali. ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...